header artykuły Apifood

POMADA CUKIERNICZA

1. Zastosowanie

 Tradycyjna pomada do wykańczania produktów ciastkarskich i pieczywa cukierniczego, niezastąpiona przy produkcji glazur kolorowych i ciast z posypkami.

 

2. Cechy organoleptyczne

Zapach właściwy dla produktu
Smak właściwy dla produktu
Barwa biała, właściwa dla produktu


3. Wymagania fizykochemiczne

Parametr Jednostka Min Max
pH sol. 1/1 4,5 7
Sucha masa % 86
Wielkość kryształów μm 90%<20 10%<30
SO2 ppm 10

 

4. Wymagania mikrobiologiczne- specyfikacje

Parametr Jednostka Min Max
Całkowita liczba bakterii tlenowych 25g 200C 200
Pleśnie 10g 200C 10
Drożdże 10g 200C 10
Bakterie z grupy Coli niedopuszczalne
Salmonella niedopuszczalne

 

5. Właściwości 

Termin przydatności do spożycia 4 miesiące od daty produkcji

 

6. Dane logistyczne 

Opakowanie jednostkowe: wiadro 15 kg
Opakowanie zbiorcze: paleta 660 kg

Specyfikacja do pobrania

Specyfikacja produktu Specyfikacja produktu (207.0 kB)
syrop apifood podkarmianie